За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

logo

„Демонстрационен проект за предотвратяване образуването на битови отпадъци в община Тополовград“

Начало

Новини

Поздравителен адрес по повод провеждането на традиционния събор "Света Троица"

18.06.2021

Информация и маршрутно разписание във връзка с провеждането на Народен събор "Света Троица"

Народен събор "Света Троица" ще се проведе на 19 и 20 юни край едноименния манастир, в близост до тополовградското село Устрем . Той се провежда ежегодно на християнския празник Петдесятница и се организира от Община Тополовград, Сливенската митрополия, Тракийско дружество – Тополовград, читалище „Св.Св. Кирил и Методий–1894“ - гр.Тополовград.

         През двата дни на събора ще се проведе Фолклорен празник с участието на местни и гостуващи фолклорни състави от Югоизточна Тракия. Той ще започне в 9.30 часа, на 19 май /събота/. В програмата могат да се включат: певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи на народни предания, инструментални, певчески, танцови и обредни групи, клубове за народни танци от цялата страна, които изпълняват автентичен български фолклор. Индивидуалните изпълнители и групи представят специфичната за техния регион /населено място/ традиционна култура с характерния словесен, музикален, танцов и пластичен диалект.

         При неблагоприятни метеорологични условия Фолклорния празник ще се проведе в големия салон на читалище „Св.Св. Кирил и Методий–1894“ - гр.Тополовград.

На 20 юни, от 8.00 часа в манастирската църква ще отслужи Света Божествена литургия Негово преосвещенство Агатополски епископ Йеротей.

Ще има много търговски обекти и заведения за обществено хранене, „Луна -парк“.

           За всички жители и гости, желаещи да посетят събора е организиран транспорт на 19 и 20 юни в следните часове и маршрути.

09:00 ч.; 11:00 ч.; 13:00 ч.; 17:00 ч.; 20:00 ч. по следния МАРШРУТ:

 

Гр. Тополовград -Спирка ” ЦЕНТЪРА” - спирка ”ДЪРЖАВНА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ” - спирка “СУХАТА ЧЕШМА” - спирка с.ОРЕШНИК - спирка с. МРАМОР - спирка МАНАСТИР “СВЕТА ТРОИЦА”

 

И ОБРАТНО,

в следните часове : 09:30 ч.; 11:30 ч.; 13:30 ч.; 17:30 ч.; 20:30 ч. по следния МАРШРУТ:

 

спирка МАНАСТИР “СВЕТА ТРОИЦА”- спирка с. МРАМОР - спирка с.ОРЕШНИК –Тополовград- спирка “СУХАТА ЧЕШМА - спирка ”ДЪРЖАВНА ДИВЕЧОВЪДНА СТАНЦИЯ”-Спирка ” ЦЕНТЪРА”

 

Призоваваме всички присъстващи да спазват противоепидемичните мерки - носене на маски, спазване на дистанция от 1,5 м.,често почистване на ръцете с дезинфектант.

 

 

Народен събор „Света Троица” прие да бъде домакин на 1-вия етап от 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли на НС за България на CIOFF.

 

В Община Тополовград постъпи предложение от Националната секция за България на CIOFF, акредитирана към Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на Нематериалното културно наследство на човечеството Народният събор „Света Троица” , който ще се проведе на 19 и 20 юни 2021г. да бъде включен в официалната програма на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли на НС за България на CIOFF. Община Тополовград прие да бъде домакин на 1-вия етап от 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли на НС за България на CIOFF в рамките на Традиционния Народен събор „Света Троица”.

 

На 01.06.2021 г. между Община Тополовград и Министерство на труда и социалната политика се подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране дейности по проект: „Осигуряване на почасова грижа на децата на служителите в Община

logo ES 20.06 1              logo-Obshtina T-d                 logo rsr
 

На 01.06.2021 г. между Община Тополовград и Министерство на труда и социалната политика в качеството на ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 се подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране дейности  по проект: Осигуряване на почасова грижа на децата на служителите в Община Тополовград “  по процедура чрез подбор BG16M1OP001-1.096 Детски кътове“ по Оперативна програма „ Развитие н човешките ресурси“ 2014-2020 г.

 

Проектът е насочено към осигуряване на почасови грижи за децата на служителите в община Тополовград. Изпълнението на настоящия проект ще осигури по-доброто съвместяването на семейния и професионалния живот на заетите родителите в общината и ще повиши равнището на тяхната икономическа активност, едновременно с което ще се създадат необходимите предпоставки за полагане на пълноценни грижи към деца им, докато те извършват трудовата си дейност.

 

Посредством изпълнението на проекта на работещите родители, ще се гарантира осигурена грижа за техните деца, дори при настъпване на извънредни обстоятелства. Изпълнението на дейностите по проекта ще подпомогне родителите в грижите за децата им, като по този начин ще допринесе за тяхната по-добра професионална реализация, а от друга страна ще повиши производителността на труда в общината, като се намали броя на закъсненията и отсъствията от работа и се повиши мотивацията на заетите лица (родители), а всичко това резултира в по-качествена заетост. Проектът ще осигури правата на родителите до подходящ достъп до услуги за полагане на грижи за децата им чрез прилагане на допълващи мерки към формалната система на предучилищното и училищното образование.

 

Основните дейности по проекта, които ще се реализират през следващите 14 месеца включват:

 

v   Подбор на персонал, обучение на персонала и осигуряване на оборудване и обзавеждане

 

v   Предоставяне на грижи за деца

 

 

 

Целта на проекта е постигане на положително въздействие върху икономическия просперитет и социалното приобщаване, което от своя страна рефлектира пряко върху по-добрата адаптация към нуждите на съвременните семейства. Чрез осигуряването на почасови грижи в детския кът в общината ще се гарантира равновесието между професионалния и личния живот на родителите и лицата, полагащи грижи, чрез които ще се увеличи заетостта, осигуряват се по-високи доходи и кариерно развитие.

 

 

 

Общият размер на финансовата помощ за реализиране на гореописаната инвестиция  е 149 800,00 лв.  Срок за изпълнение – 14 месеца.

 
 
 
 
 
 
 

Чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови идват в Тополовград на 13 юни, прожектират и филма за живота му

  ikona 1

 Икона с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови, пристига на 13 юни (неделя) в 9.00 часа в храм "Св. Георги Победоносец", в Тополовград.

 Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 17.00 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 18.00 часа в Читалище "Св.Св. Кирил и Методий-1894", ще бъде прожектиран и филма за Св. Ефрем Нови "Светецът светкавица". Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на един непознат светец у нас - Св. великомъченик Ефрем Нови.

 Свети Ефрем Нови е наречен "Светкавицата", заради мигновените чудеса, които се случват по молитвите му.

 В "Светецът светкавица" са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за: изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира "Рождество Богородично" в Кабиле, преди 10 години.

Прочети още...

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Посетители

1126269
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
212
208
212
1122467
10400
15242
1126269

Вашето IP: 35.170.64.36
Час: 2021-06-20 21:37:45

Времето в Тополовград

opak